Trycksaker

  

Bergs Grafiska har tillgång till en väl anpassad maskinpark för snabb produktion av kvalitetstryck. Order, beläggningsplanering och beställningar sköts helt på data liksom offerter och fakturering.

Vår produktion är uppbyggd för jourtryck av avancerade trycksaker i 1-4 färger.

3 större maskiner för digitaltryck (c:a 10000 A4 i färg/tim), välutrustat bokbinderi med datoriserad skärning, falsning och klammerbindning. För större produktioner används resurserna i vårt grafiska nätverk, som består av ett stort antal fullservicetryckerier.

Effektivare produktion och mer fokus på funktion ger lägre kostnad. Planera dina beställningar och fundera på vilken uppgift trycksaken ska lösa. Väljer du ett enklare papper kan du trycka mer i 4-färg (den nya tekniken för färgrepro gör också att du har råd att använda mer färg). Men till all information behöver du inte färg. Svartvita bilder kan vara både uttrycksfulla, engagerande och avslöjande. Rätt hanterad kan den ge dimensioner som inte färg kan ersätta.

Fundera även på upplagans storlek. Är adressregistret uppdaterat, har du ansträngt dig att hitta din målgrupp eller sprider du trycksakerna på måfå, kan uppgifterna bli inaktuella e.t.c.

Portokostnaden kan ibland vara högre än själva tryckkostnaden, vilket gör att du bör fundera fler gånger på ditt pappersval. Det finns papper som är ovanligt tjocka i förhållande till vikten, t.ex. är Munken Elk 90g lika tjockt som ett 130 g bestruket papper.

Ett bra sätt att säkerställa att du får en optimal trycksak som fungerar hela vägen är att börja bakifrån i produktionskedjan. Börja med mottagaren. Ska hon fylla i ett svarskort eller kupong? Går papperet att skriva på? Ska svaret faxas är det viktigt att papperet inte har fel färg eller en bakgrund som gör faxen oläslig. Hur får hon trycksaken? Ska den ligga i kuvert? Porto, tid? Ska det gå att maskinkuverteras? Vilka krav ställer det? Etc. etc.

Tycker du att återkommande tryck eller trycksaker som är nästan lika från gång till gång tar för lång tid och borde gå att automatisera på något sätt, så har vi en lösning för dig. Vi lägger upp mallar på Internet, där du direkt från din webläsare kan göra beställningar och smärre anpassningar.
Perfekt för t.ex. visitkort, prisskyltar, produktblad, kampanjer, standardbrev e.t.c. Ring oss så berättar vi mer!

Är du osäker på några moment i trycksaksproduktionen, ring oss innan du börjar och berätta vad du tänker göra och om det är något särskilt du behöver tänka på. Varje trycksak är unik i någon mening.

Se även vår checklista.

För ytterligare information kontakta Sören Berg.
Telefon 08-556 009 90
Eller sänd ett e-mail

OFFERTFÖRFRÅGAN
En bra blankett i Word finner du under Beställning.


Trycksaker:
Startsida Trycksaker
Svanenmärkning
Typsnitt
Tips
Checklista
Sök gods